Ganefryd Dadelkonfekts historie

Ganefryd helsekost er, som da vi åbnede i 1983, beliggende i Klostergade, i Århus Latinerkvarter. 

 

Sunde fødevarer har altid været Ganefryds mål: I starten urte-theer, bønner, brune ris og makrobiotik, så uhomogeniseret mælk til de økologiske fødevarer dukkede op omkring 1980. 

 

Ganefryd har lige fra starten sat en ære i at fremstille egne varer og har i dag eget bageri og cafe. Ud af disse varer opstod Ganefryds Dadelfryd i 2008 af Lone Bangs ideer (se ”Den Glutenfri Kogebog” af Anette Harbech Olesen og Lone Bang). Først var det til salg i Ganefryd, senere kom Jordens Frugter til, og da de viste sig at være sådan en succes, kom gradvis flere butikker. de i en række økologiske fødevare-butikker, til du i dag kan stå med denne Ganefryd Dadelkonfekt i hånden.

 

I Ganefryd udvikler vi hele tiden nye varianter af Dadelfryd. De kommer de til salg i butikken, hvis de bliver en succes, kommer de til salg i de andre butikker, og hvem ved, en dag bliver den måske en ny Ganefryd Dadelkonfekt.

__

 

I dag er vi 28 medarbejdere, og om alt går vel, er vi mange flere om et par år. Selv om vi stadig betragter os som en lille butik, er vi ikke for små til at tænke på nye projekter: En valnødde-plantage i Rumænien og økologiske krydderier fra en ø nord for Zanzibar.

__

 

 

 

Ganefryd Dadelkonfekt ApS - Klostergade 2 - 8000 Aarhus C - Cvr 36507233

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon